Стоп-насильству. Як не стати жертвою насильства.

Напередодні Європейського дня протидії торгівлі людьми, який щорічно відзначається 18 жовтня в читальному залі бібліотеки відбувся  захід "Стоп-насильству. Як не стати жертвою насильства". На зустріч  було запрошено старшого оперуповноваженого в ОВС УМП ГУНП у Вінницькій області майора поліції Людмилу Клименко та студентів 1 курсу Вінницького фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну КНУБА спеціальності геодезія та землеустрій на чолі з заступником директора з навчальної роботи  Комаровською Інною Олександрівною.


Європейський день протидії торгівлі людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.




Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Повномасштабна війна, збільшення людей, які були змушені покинути свої домівки, гуманітарна та безпекова кризи — фактори, які сприяють поширенню злочину торгівлі людьми.


Людмила Клименко розповіла студентам про специфіку роботи свого  ввідділу та навела приклади торгівлі людьми у Вінницькій області, застерегла молодь від необдуманих вчинків, щоб не стати жертвою насильства чи обману, та підказала як діяти в разі виникнення небезпечної ситуації, роздала  юнацтву інформайійні матеріали.







Коментарі