Щоденний тренінг душі

23 квітня своє професійне свято відзначають українські психологи.  Психологія впевнено ввійшла в життя сучасного покоління, як наука і як практика. Спеціалісти- психологи широко затребувані в суспільстві: вони працюють у всіх сферах життя. Напередодні свята в бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки "Щоденний тренінг душі". До уваги користувачів на виставці представлені сучасні  книги та  цікаві періодичні видання з психології.



Людина, яка володіє психологічними знаннями та застосовує їх на практиці, здатна вирішувати завдання і проблеми ефективніше, швидше й екологічніше для себе та інших, здатна протистояти невдачам, розуміти справжні причини явищ, що відбуваються.



Прості щоденні ритуали допоможуть підтримувати на високому рівні свій психоемоційний стан і підвищать опірність стресам:

  • v  Кожен ранок починайте з подяки. Подяка допомагає цінувати те, що ми маємо, і відчувати турботу та любов навколишніх людей і світу.

 v  Щодня знаходьте джерела радості. Радість і сміх наповнюють нас життєвою силою і здатністю накопичувати позитивну енергію.

 

  • v  Одразу обговорюйте проблеми, що виникають у стосунках і на роботі. Замикаючись у собі та накопичуючи незадоволеність, образу, страх, гнів, ми таким чином наповнюємо наш «емоційний резервуар» негативними емоціями.
    •  v  Кожен день робіть щось для інших. Розуміння, що ви приносите користь людям, додає задоволеність життям і впевненість у собі.

       v  Щодня обіймайтеся зі своїми близькими. Психотерапевт Вірджинія Сатир стверджує що: «4 обіймів на день потрібні нам для того, щоб вижити, 8 – щоб відчути гармонію життя, а 12 – щоб рости над собою».

       









      Коментарі