Незвичайні подорожі Жуля Верна

8 лютого 2023 року виповнюється 195 років від дня народження відомого французського письменника  Жуля Верна. Він став кумиром мільйонів читачів, змусивши цілі покоління мріяти про пригоди. Жуль Верн  досі вважається одним із найпродуктивніших авторів у пригодницькому жанрі, а ще його називають засновником наукової фантастики разом із Гербертом Велсом. До дня народження письменника працівники філії підготували для користувачів літературну подорож "Незвичні подорожі Жуля Верна".

Твори Жуля Верна були офіційно переведені на 148 мов світу, і  по сей день користуються величезною популярністю  серед читачів.

 



У творчому доробку  Жуля Верна 66 романів, безліч повістей і  п’єс, які стали класикою світової літератури. До числа найпопулярніших творів Жуля Верна належать: “Таємний острів”, “П’ятнадцятирічний капітан”, «Подорож до центру Землі», «Із Землі на Місяць», «Діти капітана Гранта», «20000 льє під водою», «Навколо світу за 80 днів» та багато інших.




Жуля Верна часто називають Нострадамусом ХІХ століття. І недарма! Більшість фантастичних речей, про які він писав у своїх книгах, були пізніше винайдені або відкриті.  Із 108 гіпотез та наукових ідей, висунутих у його романах, 64  були реалізовані вже у середині ХХ століття.

 





Коментарі