Крим - це Україна. Ми обов'язково будемо разом.

26 лютого в Україні відзначають День спротиву російській окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. У цей день у 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. 

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

 
















                                                          


Будівля нашої бібліотеки перетворилась на арт-об'єкт в 2015 році.
Відправною точкою проекту "Стежка"  стали роботи відомого кераміста Рустема Скібіна про Крим, яким він є зараз, яким він був донедавна, та той Крим, який був описаний Михайлом Коцюбинським більш як сто років тому.

Фасад бібліотеки перетворився на полотно, на якому розквітнули троянди та білі лілеї, зачервоніли гранати, плаватимуть дивні риби і крізь плетиво ліній виринають знакові фрази з оповідань М. Коцюбинського «Під мінаретами», «В путах шайтана», «На камені», «У грішний світ» і, можливо, спонукатимуть перечитати земляка-класика, або ж просто згадати красу Криму.






Коментарі