Кохання чарівні сторінки

День святого Валентина 14 лютого є неофіційним святом усіх заакоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні широко відзначається у всьому світі. День закоханих – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни – пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими. Для кожної людини цей день – особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця.

На День святого Валентина прийнято дарувати валентинки з віршами. Такі листівки у формі сердечка добре відомі як символічний подарунку у день закоханих. За однією з версій, першу валентинку відправив герцог Орлеанський, який сидів у в’язниці та від нудьги писав дружині любовні послання.



Символом Дня закоханих є червоні троянди. За легендою, богиня кохання Афродіта, поспішаючи до коханого, стала на кущ білих троянд, поранила ногу і її божественна кров пофарбувала їх в червоний колір. З того часу червоні троянди є символом кохання та пристрасті.






Коментарі