Казкар Сашко Лірник

24 січня до  60-річчя від дня дня народження Сашка Лірника у відділі обслуговування дітей була проведена казкова година "Казкар Сашко Лірник".

Олекса́ндр Іва́нович Власю́к, відоміший під ім'ям Сашко́ Лі́рник — казкар-лірник, володар почесного звання «Заслужений працівник культури України»,творить оповідні містерії вже майже 20 років.

Він один із найкращих дитячих письменників України, заслужений працівник культури, співець козаччини, що запалює серця та уяву дорослих і малих чаром української казки.





Творчість письменника  характерна й однорідна, проте має багато іпостасей: у доробку Сашка чотири авторські аудіокнижки в найліпших традиціях лірництва, сценарій повнометражного мультиплікаційного фільму «Про чотири роги і козацький рід» і два художньо-літературні видання.

Перше видання «Казок Лірника Сашка» вийшло друком 2011 року. Казки оспівують щирість і щедрість поміж людей, метикуватість і завзяту вправність у справах, терпіння, відданість і ласкаву сумирність у коханні, усміхнену нескореність перед усілякими невдачами, бідами й напастями, що в них як сам потрапиш – то сам себе й визволиш вишньою поміччю.




Диск «Казки Лірника Сашка для дорослих і дітей» у 2003 році був визнаний кращим альбомом України (за версією журналу «Політика і культура»).



















Коментарі