Арт-релакс в бібліотеці: малювання

 Сьогодні в нашій бібліотеці проходив урок з пенарту для користувачів філії різного віку. Таїсія Демидюк навчала малювати лінії та поєднувати їх в гарні узори. Майстриня називає  ці заняття «Креативною медитацією». Нам потрібно вчитись допомагати  збалансовувати  свій внутрішній стан. Хтось йде в спортзал і шукає фізичних активностей, а іншим навпаки потрібно знайти час почути себе, заспокоїтись. Тут нам дуже допомагає арттерапія.

 

«В такому арті немає пропорцій, ідеальних ліній та особливих вимог, - каже тренерка. - Ми можемо просто повторювати узори (які складаємо як пазл), а можемо просто почати з однієї фігури, чи лінії та просто відпустити руку і малювати куди їй хочеться. Тут немає правил, є лінії, фігури та простір на аркуші. Розпоряджайся ними в своє задоволення. Потрібно лише «увімкнути кнопку креативності».

 


Чим корисно:

заспокоює (помалювавши тангли перед сном, ви будете спокійніше спати), допомагає зняти нервове напруження та робить нас гнучкішими у сприйнятті життєвих ситуацій, включає в роботу креативність, яка робить нас реалізованішими та щасливішими
















Коментарі