Наталія Калиновська "Миті одкровень" .

Сьогодні бібліотека отримала чудовий подарунок  зі Львова: - книги з дарчим підписом від поетеси, перекладача, публіциста і громадського діяча  Наталії Калиновської. Ми вдячні пані Наталії за чудові збірки поезій та можливість  краще познайомитись з її творчістю . До Дня Гідності і Свободи Наталія Калиновська  також передала  бібліотекам нашого  міста  в дарунок поетичні збірки.


У творчому доробку Наталії Калиновської 24 збірки поезій: «Вінок любові», «Яке це щастя народитись в місті Лева!», «Мої думки — мої байки», «Шаянська рапсодія», «Наснились рими знов мені…», «Поети для епох», «Мереживо думок», «Мелодія дощу», «О, кава, кава… оксамит думок», «Тут, Львове, серце оселилося моє!», «Коктейль на двох», «Осінній блюз», «Палає папороті цвіт», «Бруківка… осінь… листопад…», «Вишневий джем», «Душа дзвенить струною Ліри!», «Шануй своє коріння!», «Нехай живе любові свято!» «Еліксир життя», "Кредо", "Кольори освідчень", "Будванські передзвони", "Симфонія Балкан", "Миті одкровень". Всі вони присвячені рідному місту, країні, героям війни, поезії та поетам, природі, коханню, філософії нашого буття. Суттєве відображення у поезії знайшла саме філософська та патріотична лірика.

     




У 2022р., під час повномасштабної війни, Наталія Калиновська упорядкувала колективну збірку "Голос війни. Літературний фронт" з творами юних талановитих письменників із різних куточків України. У книзі представлені твори школярів, які взяли участь у конкурсі «У римах світлих оживає слово» та поетичні рядки яких народилися  від жахіть війни, коли «нема небес і сонця», «лише дим, що в’ється, як зміюка»; де – «порожні гойдалки й дитячі візочки та  могили у дворах міських кварталів». Рано подорослішавши в умовах убивчої війни, діти змушені бачити щодня  «на стежині – зірвані снаряди», а їхні мрії —  далеко від нового айфону чи сукні… 



Коментарі