Традиційна кухня українців. Страви з овочів та фруктів.

21 вересня в краєзнавчому відділі філії був проведений захід "Традиційна кухня українців. Страви з овочів та фруктів". В бібліотеці панували осінні кольори та квіткові аромати. Учасники заходу для овочевого вернісажу принесли власноруч вирощені плоди .

Працівники філії та члени народознавчого клубу "Калинонька" підготували цікаву інформацію про особливості і традиції української народноЇ кухні, приготували смачні страви з овочів та фруктів, та пригостили  учасників заходу. 



Осінь — багата і щедра пора року. Чудові смаки різноманітних фруктів та овочів не порівняти ні з чим. Традиційна українська кухня тішить нас розмаїттям страв та багатством вітамінів.


Українська кухня створювалась протягом багатьох віків, тому вона в певній мірі відбиває  історичний розвиток українського народу, його звичаї, традиції та культуру.




Основа української та багатьох інших національних кухонь – рослини: злакові, бобові, овочі, фрукти. Страви з них були на столах щодня – печені, варені, сушені, квашені.

Саме рослини давали сили для фізичної роботи, забезпечували необхідну кількість поживних речових, вітамінів та корисних мікроелементів.



Гості заходу ділилися сімейними кулінарними рецептами, пригощалися смачними стравами з овочів та фруктів.







Коментарі