Майстер новели

11 вересня виповнюється 160 років від дня народження 
О. Генрі (справжнє ім'я Вільям Сідні Портер) — видатного американського письменника, всесвітньо визнаного майстра жанру короткої розповіді. 
Новели О. Генрі відрізняються тонким авторським гумором, захоплюючим сюжетом і несподіваною кінцівкою, завдяки чому читаються буквально на одному диханні.



За своє життя О. Генрі написав 273 новел і оповідань, і тільки один великий твір — роман «Королі і капуста». Повне зібрання його творів становить 18 томів.


Письменник мав важку долю, навіть якось був ув’язнений. Перша проба пера письменника відбулася саме у в’язниці, де він і обрав собі псевдонім.
Герої творів О. Генрі – це звичайні “маленькі, пересічні” люди американського суспільства: клерки, вчителі, художники, фотографи, стенографістки. Усіх їх письменник зображує як носіїв ідеї гуманізму.

Філософія життя для О. Генрі – це намагання бути перш за все Людиною з великої літери,



Перша книга оповідань О. Генрі, що часто класифікується як роман,— «Королі й капуста» — вийшла в 1904 році. За нею пішли: «Чотири мільйони» (1906), «Непогасний світильник» (1907), «Серце Заходу» (1907), «Голос міста» (1908), "Благородний шахрай (1908), "Шляхи долі" (1909), «Вибране» (Options, 1909), "Точні справи" (1910) і «Вир» (1910)

Коментарі