Автор, не підвладний часу

Сьогодні у нашій бібліотеці відбулась презентація книжкової виставки-персоналії "Автор, не підвладний часу". Виставка присвячена  220 річчю від народження французького письменника, чиї пригодницькі романи зробили його одним з найбільш читаних французьких авторів у світі, Олександра Дюма (батька).

Олександр Дюма  писав статті для журналів і п'єси. Перша п'єса, "Генріх III і його двір" мала великий успіх, зрештою як і друга, "Кристина". Після чого Дюма зміг заробити собі на життя творчістю. У 1835 році вийшов його роман " Ізабелла Баварська". З того часу газети почали друкувати його численні романи.

За 20 років літературної праці Олександр Дюма написав близько 400 романів, найвідоміші з яких: " Граф Монте-Крісто", " Три мушкитери", " Робін Гуд", " Королева Марго", "Наполеон" та інші. 

Особливістю творів Олександра Дюма є звичайне продовження рис характеру самого письменника. Усі сучасники відзначали його незвичайне життєлюбство і життєрадісність. Дюма - це людина щедрої душі, він завжди любив бути в оточенні друзів, для котрих умів пожертвувати багато чим.

Коментарі