Консультації городниикам: поради на квітень

Бібліотека вітає всіх городників з весною, бажає гарних урожаїв і міцного здоров'я. В такий непростий час нехай наші врожаї допомагають людям вижити, а воїнам перемогти ворога.

В семирічному циклі землеробства 2022 рік - рік Сонця. Він сприятливий для сільського господарства, вважається що рослинний та тваринний світ найбільше засвоює сонячну енергію. Урожаї в рік Сонця бувають вище середнього. Найкраще родить із зернових пшениця, соняшник, рис, гірчиця, лісовий та грецький горіхи, виноград, цитрусові. Із кормових трав прекрасно росте клевер, із лікарських - чистотіл, золототисячник, календула, звіробій, ромашка. 

Садоводів порадують рози, піони, гвоздики. Рік сприятливий для бджолярів, винороби також одержуть прекрасне вино,  а сиророби - хороший сир.



Квітень - час посадки, сівби, обробітку, захисту грунту, формування грядок, підживлення саду та городу. Цінні рекомендації по цих питаннях надають періодичні видання "Розумне господарство", "Порадник господаря", "Дім, сад, город", "До землі з любов'ю", "Добрий господар". Всі ці видання є в бібліотеці і ми радимо познайомитися з ними. Прихильникам оррганічного землеробства є багато слушних порад: як зробити добриво з відходів, мульча з підручних засобів, сидерати - органічне добриво для саду та городу.
Всіх любителів саду та городу ми раді бачити у нас в бібліотеці! 




На почактку квітня садимо ранню картоплю, сієм моркву, петрушку, редьку, пастернак, різного роду салати, капусту, пікіруєм розсаду.























Коментарі