Консультації городникам: поради на квітень. Частина 2.

В цей непростий час воєнного протистояння любителі саду та городу можуть також внести свій вагомий вклад у перемогу над ворогом. Треба виростити багатий урожай овочів та фруктів для своєї родини, для воїнів - захисників нашої України, для тих, хто змушений був залишити свої домівки, землю. сади, городи.

Запізніла весна змушує природу стрімко наздоганяти згаяний час. Будемо встигати і ми - заздалегідь продумаємо, які важливі моменти нам варто зробити зараз.



Все робимо вчасно! Зараз час садити картоплю. Вона чи не основний продукт в нашому харчуванні. Про підготовку посадкового матеріалу, пророщування, обробку, озеленення в клубі органічного землеробства проводили заняття не один раз і ми всі знаємо як підготувати бульби, щоб урожай був добрим.


Продовжуєм висівати моркву, буряки, петрушку. На початку травня (6 - Юріїв день) за народним календарем добре сіяти огірки, кабачки, патісони, гарбузи.


Уже зараз повним ходом росте на підвіконнях розсада перців, ранніх томатів, селери. Вирощування розсади - один з найбільш трудомістських і в той же час творчих процесів. Тут не може бути беззаперечних рецептів. Кожен городник використовує свої знання, уміння, досвід. Кожне зернятко таїть в собі могутню енергію таїнства життя. У ньому енергія всього всесвіту, нескінченне продовження роду.

  • Сьогодні на допомогу тим, хто хоче відновити родючість землі і виростити здорові рослини без застосування хімії створено цілий ряд препаратів, що містять різні групи мікроорганізмів і грибів. 
  • Але першим і по цей день кращим був і залишається оригінальний японський препарат ЕМ-А (ефективні мікроорганізми), в клубі їм дали назву Емочки. 
  • Основна їхня робота - швидке розкладання органічних залишків, в тому числі сильно ослаблених і пошкоджених рослин (по суті, участь в природному відборі), а отже підвищення родючості грунту, придушення патогенної мікрофлори,  оздоровлення грунту і рослин, підвищення їх імунітету.

 
Радимо всім городникам спробувати на своїх присадибних ділянках використати ефективні мікроорганізми.

Бажаємо гарних урожаїв!











Коментарі