О, рідне слово, що без тебе я?

17 лютого в бібліотеці відбувся захід "О, рідне слово, що без тебе я?" присвячений Міжнародному дню рідної мови, який щорічно відзначається 21 лютого. На захід за участю членів народознавчого клубу "Калинонька" було запрошено студентів ВФКБіА КНУБА групи 28-А.

Найдорожчою для кожного є його рідна мова. Сьогодні у світі існує близько 6 тисяч мов,  43% з них знаходяться під загрозою зникнення. Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. 

Учасники заходу підготували змістовну та цікаву інформацію до Міжнародного дня рідної мови. Студенти групи 28-А Грищенко Андрій, Бахновська Юлія, Каморін Даніїл, Токаренко Ярослав та Шкурат Аня нагадали  присутнім про витоки української мови,  довгий і тернистий шлях її розвитку та  значення в житті кожної людини.

Керівник народознавчого клубу "Калинонька" Лідія Гнатенко познайомила молодь  з мовними традиціями українців, пригадала і зачитала найяскравіші зразки народної мудрості з книжкових видань, представлених на виставці "Плекаймо рідне слово".




Учасники  заходу мали змогу насолодитись поетичним словом. Звучали вірші улюблених українських поетів про рідну мову, які щиро та натхненно  декламували студенти -архітектори: Анастасія Гріщенко, Тютюнова Ліза, Черкас Марина, Гапонова Каріна, Гурзенкова Марина.






Онісімова Оля майстерно  виконала пісню Надії Галабурди "Рідне слово".



Ярослав Токаренко продекламував сонет №6 В.Шекспіра англійською мовою  - однією з найпоширеніших  мов  світу.






Коментарі