Презентація книги Надії Постемської "Гортаю пам'яті альбом..."

23 вересня в бібліотеці відбулась творча зустріч з надзвичайно талановитою письменницею і  перекладачем Надією Постемською. Пані Надія презентувала шанувальникам поетичного слова нову збірку поезій "Гортаю пам'яті альбом..." 

На захід завітали шанувальники творчості Надії Постемської,   друзі, митці слова Вінничччини, користувачі філії.



Надія Михайлівна Постемська народилась в Станіславчику  Жмеринського району. З дитинства полюбляла літературу, поезію, писала вірші. Після закінчення філологічного факультету  Вінницького педагогічного інституту працювала вчителем, писала та видавала вірші під псевдонімом - Листопад...
Образ шляху, вічної дороги додому, повернення до юності й дитинства, щира любов до рідного краю - основні мотиви поетичної сповіді талановитої талановитої подільської поетеси.


Надія Постемська сьогодні мешкає в Ірландії. Була головою жюрі першого Міжнародного поетичного конкурсу "Золотий Grand Німеччини" (2019), Член Національної спілки журналістів України.



За дорученням Вінницької обласної організації НСПУ та Жмеринської райдержадміністрації Вадим Миколайович Вітковський вручив пані Надії  Диплом лауреата літературної премії імені Павла Добрянського за 2020 рік. Надія Михайлівна Постемська-Краукліс отримала 1 премію за популярізацію поетичного слова в українській діаспорі в Ірландії, та з нагоди виходу в світ поетичної збірки "За вікном моїм - осінь" (2020 р.)







Збірка поезій "Гортаю пам'яті альбом..." містить найкраще з творчого доробку пані Надії.
Це щира  жіноча лірика. Відверта ностальгійна поезія Надії Постемської лине із далекої Ірландії на малу батьківщину і спонукає до роздумів... 
Вдячні  письменниці Галині Рибачук-Прач за допомогу в організації творчої зустрічі.












У дружньому колі


Коментарі