Жінка - мати берегиня

До Міжнародного дня сім'ї, який щороку відзначається 15 травня в бібліотеці був проведений захід "Жінка - Мати - Берегиня", на який завітали студенти Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА, групи 18-А1 на чолі з викладачем Юлією Валеріївною Малою.


Родина, дім, домашнє вогнище  - найголовніше в житті кожної людини. 
Відомий український педагог Василь Сухомлинський стверджував:  "Сім'я - це те первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро".



В кожні родині зберігаються сімейні реліквії, які передаються нащадкам. Учасники та гості заходу ділилися розповідями про свої  родинні обереги, традиції, таланти та здібності, що отримали  у спадок від рідних.


Юлія Валеріївна Мала обожнює носити вишиванку, яку майстерно та з любов'ю вишила для неї улюблена бабуся. В ній  вона почувається затишно та комфортно, ніби відчуває позитивну енергетику та тепло рідної людини. Юлія Валеріївна також полюбляє вишивати та дарувати близьким вишиванки на добру згадку. 




Каморін Даніїл з гордістю продемонстрував присутнім реліквії своєї родини - світлини, та воєнні нагороди прадіда та прабабусі - учасників Другої Світової війни.






Гурзенкова Марина розповіла хвилюючу історію про вишиванку, яку бабуся почала вишивати до початку Другої Світової війни, а закінчила після поверненя додому з німецького полону.






Серед багатьох родинних оберегів, про які розповів студент Андрій Гріщенко, особливою пошаною в родині користується надзвичайно гарна скатертина, подарована батькам на весілля хрещеною матір'ю з щирою любов'ю. Вже традиційно багато років святковий стіл, за яким збирається родина, прикрашає ця  чудова скатертина.  


Мамин рушник та випікання "живого" хліба по старовинному рецепту бабусі - дорогі серцю обереги в родині Лідії Федорівни  Гнатенко.



З великою любов'ю розповів про своїх батьків та родину  у новій книзі "Крізь терни" Заслужений діяч мистецтв України, художник, журналіст та письменник  Федір Панчук.






Олі Онісімовій передався у спадок від мами та бабусі прекрасний голос. Тому часто в їхній родині лунає українська пісня. Для гостей заходу студентка виконала улюблену пісню бабусі "Рідна мати моя".











Коментарі