Сила незламного духу

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. В читальному залі бібліотеки відбулась година історичної пам'яті "Сила незламного духу".


Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17. Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. 



Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він  підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення близько 50 осіб.


Ми пам’ятаємо… Ми не забули…








Коментарі