Народ без мови не народ

 18 лютого в бібліотеці відбувся захід "Народ без мови не народ",  за участю членів народознавчого клубу "Калинонька". На свято, присвячене Дню рідної мови завітали студенти Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА  групи А-18 на чолі з викладачем Малою Юлією Валеріївною та завідуючою бібліотекою коледжа Ткач Оксаною Володимирівною






На святі рідної мови майбутні архітектори декламували вірші відомих українських класиків та сучасних поетів, присвячених рідній мові, співали улюблені народні пісні. Емоційно  і жваво студенти обговорювали проблеми сучасної української мови, її історію та величезну роль у розвитку суспільства.



У світі налічується близько трьох тисяч мов, споріднених і далеких одна від одної. Україна, що виборола свою незалежність. увійшла до сім'ї європейських народів, і її державна мова посіла належне місце серед мов світу. У Римі у 1989 році засновано Міжнародну асоціацію україністів. Курс української мови та літератури читають у навчальних закладах США, Канади, Франції, Польщі, Чехії, Словаччини. Українська мова є однією з робочих мов ООН.





Мова -  це характер народу, його пам'ять, душа і духовна могутність.


"Вивчайте, любіть свою мову,

      Як світлу Вітчизну любіть,

          Як стягів красу малинову,

               Як рідного неба блакить"

                                                                                           Володимир Сосюра 











Коментарі