Вересневі літературні дати. Мирослав Дочинець

3 вересня відзначив свій 61 рік народження відомий український письменник і журналіст, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Міжнародної літературної премії "Карпатська корона", премії "Українська книжка року" у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" Мирослав Дочинець.









Мирослав Іванович народився в  місті Хуст Закарпатської області   в родині вчителів. Батько Іван Юрійович закінчив із відзнакою філософський факультет Київського університету, але мусив учителювати в школі-інтернаті й ПТУ, оскільки відбув шість років ГУЛАГу за націоналізм. Мати викладала географію Батьки дуже вплинули на світогляд юного Дочинця та привили йому любов до української мови. Друкуватися майбутній письменник почав з шостого класу в дитячих виданнях. Був переможцем конкурсів юних літераторів. В 1977 році він вступив до Львівського університеті ім. І. Франка на факультет журналістики. 




В літературному колі ім’я Мирослава Дочинця почало активно лунати у вісімдесятих роках. Йому належить авторство понад двадцяти книжок, ("Світован", "Хліб і шоколад", "Лад", "Місячна роса", "Руки і душа" та інші твори). Більшість книг Мирослава Івановичаочинця стали українськими бестселерами. Твори Мирослава Дочинця перекладаються на іноземні мови, зокрема російську, англійську, польську, словацьку, італійську та навіть японську.



"Всі мої книги про одне – про служіння, про гідність, віру, надію і любов. Про необхідність «прямостояння і прямоходіння», як для тіла людського, так і для душі. Але кожен герой приходить до цього по-своєму..."
                                                                            Мирослав Дочинець





Мирослав Дочинець —  прозаїк, публіцист, філософ та журналіст.  Він упевнено займає провідне місце в списку найпопулярніших авторів сьогодення










Окрім книжок для дорослих, Мирослав Іванович пише і для дитячої аудиторії: "Бранець Чорного Лісу", "В’язень замку Паланок", "Напутні дари – для дітвори".








У червні 2018 року Мирослав Дочинець був учасником фестивалю VinBookFest  і гостем нашої бібліотеки. VinBookFest  подарував вінничаннам чудову  можливість особисто   зустрітись та  поспілкуватись з  улюбленим й популярними  українськими письменником.





                       Бажаємо Мирославу Дочинцю натхнення та творчого довголіття!















Коментарі