Арт-релакс "Натхнення"


Бібліотека – простір творчості і натхнення. У кожній людині є частинка митця. Проект "Натхнення" надав можливість користувачам різного .віку відчути себе митцем та розкрити свій творчий потенціал на цікавих арт-уроках, що проводились в бібліотеці художниками-волонтерами, відвідати виставки творчих робіт, як знаних майстрів, так і аматорів. Ми щиро вдячні нашим митцям за прекрасні виставки їх робіт та творчі зустрічі з читачами бібліотеки.
Зустріч з мистецтвом - це завжди спалах емоцій. Живопис впливає на людину позитивно. Творчість — ліки на всі випадки життя. Натхнення – це особливий і прекрасний стан душі. Виставка художніх робіт "Погляд" Ганни Борачук зібрала у залі філії числених прихильників таланту молодої і надзвичайно талановитої художниці. Талант у спадок отримала Ганна Борачук. Вона народилась 1991 року у родині знаного Вінницького художника Борачука Анатолія, зростала в атмосфері любові до живопису . 

Після закінчення ЗОШ №8 здобула освіту спочатку у Вінницькому коледжу НУХТ, а згодом отримала вищу освіту у Вінницькій філії КНУКіМ за спеціальністю "Дизайнер". Впродовж двох років щовівторка Ганнуся Борачук на волонтерських засадах проводила арт-уроки малювання та збирала до своєї художньої майстерні всіх небайдужих, захоплених таємницями живопису.

 



Роботи художника Юрія Нужда тричі експонувалися в нашій бібліотеці. Прихильники та шанувальники творчості талановитого митця дивувались його творчому зростанню. Талант художника Юрія Нужди дивує та заворажує відвідувачів. Поєднання таланту, натхнення, фантазії та творчий пошук завжди створюють чудові і цікаві образи, що зачаровують.








"Світ фентезі Анатолія Борачука". Анатолій Анатолійович Борачук - вінницький художник, різнопланова, талановита особистість, який також займається графікою, скульптурою, різьбленням по дереву. Образний світ майстра фантазійний та різноманітний. Художник майстерно поєднав міфологічні персонажі та світ фентезі. Молодь у захваті від творчості художника.






В читальній залі бібліотеки відбулась творча зустріч з художницею і поеткою Наталі Дідух (Жижко), та відкриття виставки її робіт "Натхнення". Пані Наталя - військовослужбовець Збройних Сил України, лейтенант військової частини А1660, багатогранна творча особистість. Багатогранність баченого світу художнця блискуче передає через призму власної душі. Картини майстрині сповнені ніжної, зворушливої чарівності, закоханності у життя і навколишній світ




17 квітня 2019 року відбувся творчий вечір Заслуженого діяча мистецтв України Федора Васильовича Панчука "Творчість осяяна теплом...". Федір Панчук - відомий художник, знаний як в Україні, так і за її межами. Майстер працює в жанрі сучасного народного живопису, експерементуючи з кольором. Він винайшов оригінальну техніку фактури, що дістала продовження у розвитку української національної образотворчості. Твори Федора Васильовича "Вовки", "Заготівля дров", "Проводи" закуплені Київським Національним художнім музеєм. Є чимало його картин в галереях і приватних колекціях Ватикану, США, Туреччини, Німеччини, Ізраїлю.


Двічі експонувалися картини та проходили виставки художніх робіт Валентини Матієнко . Пані Валентина надзвичайно талановита творча особистість, вона захоплюється живописом та пише вірші. Картини майстрині "Рими Кольорових Почуттів" присвячені в основному улюбленим квітам і несуть у собі потужний енергетичний заряд краси, гармонії і любові. Картини серії "Відтінки синього" сповнені чарівною поезією і закоханістю в навколишній світ. Казкові краєвиди Чорногорії та магія синього кольору полонили майстриню ї надихнули на створення серії пленерних картин.



11 грудня 2019 року в читальній залі філії відкрилась виставка художніх робіт Ірини Прокопчук "Графічні історії". Це вже шоста персональна виставка молодої, талановитої вінницької художниці. Користувачі нашої філії та шанувальники творчості Ірини Прокопчук майже рік з нетерпінням чекали на відкриття виставки в бібліотеці . Після капітального ремонту приміщення бібліотеки Іра Прокопчук спільно з Олександром Нікітюком створювали ексклюзивний розпис внутрішнього приміщення філії, який припав до душі відвідувачам бібліотеки та гостям міста. Розпис стін став візитівкою бібліотеки, цікавою фотозоною.





Бажаємо митцям натхнення і творчих злетів. Чекамо нових дивовижних зустрічей!

Коментарі