Консультації городникам "Поради до часу"


Незабаром літо... Радіємо першим смачним врожаям на дачі. Продовжуємо ділитись корисними порадами для садівників та городників зі сторінок періодичних видань: "Диво-земля", "До землі з любов'ю", "Добрий господар", "Розумне господарство", "Порадниця" та практичними порадами керівника клубу "Органічне землеробство" Браніцької Ніни Іванівни.


Швидкість сходження і кількість пророслого насіння часто засмучує. Але, якщо замочити його перед посівом у ваночці з перекисом на добу, то зійде швидко і порадує зростанням. На 200 мл. води необхідно 1 ст. ложка перекису. Після насіння промити та трохи просушити.
Коли в домі є старі подушки з пір'ям не викидайте його, а положіть під кущі помідорів, огірків, перців, баклажанів. Вони добре перегнивають, збагачуючи землю азотними добривами та іншими цінними мікроелементами, що стимулюють ріст рослин. Дьохтяне мило допомагає у боротьбі з білокрилкою. Від попелиці ефективний настій цигаркових недопалків: настояти дві доби у воді і оприскати рослини. У боротьбі з павутинними кліщем, який атакує вазони у нагоді стане кава - 1 ст.ложка на 1 склянку води. Оприскати і залишити на два тижні.


Кімнатні рослини здатні не тільки підвищити вологість повітря у приміщеннях, а й очістити його від небезпечних речовин, і так захистити легені. Ось деякі з них: фікус Бенджаміна, філодендрон, хризантема, хлорофітум, евкаліпт і мирт.
  • Про квіти складено багато легенд та повір'ів. Весною посадіть на садовій ділянці квіти, що притягують удачу і щастя:
  • півонії - успішність людям;
  • ромашка - рятує від туги, 
  • троянда - має магічні властивості для створення гармонії в сім'ї;
  • лілія - здатна наділити господиню жіночими чарами;
  • іриси - вважаються символом досконалості;
  • орлини - позбавляють людину від сварливості і и тривожних думок.


Коментарі