Рідна мова - пісня солов'їна


23 лютого ми спільно з членами народознавчого клубу "Калинонька" провели для студентів Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА захід, приурочений Міжнародному дню рідної мови та святу Стрітення. "Родзинкою" заходу стала зустріч з молоддю депутата обласної ради, голови постійної комісії з питань освіти, культури. сім'ї, молоді та спорту Людмили Станіславенко та поетеси, автора збірки "Невидиме Сонце" Мирослави Слободянюк.

Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. У мові закодовує нація всю свою історію, багатовіковий досвід, здобутки культури, духовну самобутність. "Для мене мова - це спогади з дитинства, світлі моменти істини, прояви патріотизму та найголовніше - це спосіб виказати свою любов до ближнього" - наголосила присутнім пані Людмила Станіславенко. Завдяки любові та небайдужості до людей пані Людмила Станіславенко вирішила купити книги Мирослави Слободянюк "Невидиме Сонце" та подарувати бібліотекам міста. Кошти підуть на лікування 19-річної Анжеліки Фалейтор. яка хворіє на церебральний параліч та потребує негайної допомоги.


Щирість та емоції сьогодення у творах молодої поетеси зворушили присутніх.

Ірина Олексіївна Івасюк прийняла у дарунок книги для бібліотек міста.



Лунає пісня на слова Тараса Григоровича Шевченка.

Рідна мова, як і звичаї народу - це найцінніший елемент, який не тільки об'єднує нас, але і робить нас багато сильнішими. 

Студенти підготували та розповіли про традиції святкування Стрітення в Україні.



Юлія Валеріївна Мала викладач вінницького коледжу будівництва і архітектури додала цікаві факти з історії святкування Стрітення на Поділлі.







Традиційне частування млинцями... 

Коментарі