Музичні зустрічі в новому форматі



9 грудня у нас знову зібрались шанувальники української народної пісні - учасники проекту "Через музику до порозуміння та гармоніі". Проект реалізовувався в бібліотеці з січня по квітень 2017 року за ініціативи громадської організації "ВІСЬ", Українського Жіночого Фонду та підтримки Фундації Ч. С. Мотта. Музичні зустрічі припали до душі його учасникам. Тому ГО "Зерно" на чолі з Оксаною Романюк спільно з нами започаткували проект "Музичні посиденьки з Клавдією Борщ". На музичні зустрічі в оновленому форматі запросили переселенців зі Сходу Украіни та вінничан.

Мета зустрічей - покращення психологічного, стану переселенців зі Сходу України, їх інтеграція в життя місцевої громади через організацію змістовного дозвілля. Хто з жінок змушений був покинути свої домівки через події на Сході України питати не прийнято з міркувань безпеки - на Сході залишилися родичі, домівки. Гості спілкуються, співають, діти розважаються, для них завжди є гарячий чай та солодощі.

Приємним сюрпризом для всіх став візит аматорського гурту "Мальви та чорнобривці" під керівництвом Леоніда Луцишина. Виступ цього чудового колективу створив атмосферу пісенного свята. Лунали улюблені українські народні пісні жартівливі та ліричні. Співали разом дорослі і малеча. Всіх розчулив імпровізований музичний міст: учасники зустрічі за допомоги мобільного зв'язку транслювали виступ гурту "Мальви та чорнобривці" своїм близьким на Сході України.
























Коментарі