Цілюща сила води


1 лютого на чергову зустріч прихильників та шанувальників українських народних традиціііій та звичаїв члени клубу "Калинонька" запросили студентів першого курсу Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА. Тема зустрічі: "Цілюща сила води".
Вода – один з найважливіших ресурсів у житті людини. Здавна відомі традиції шанування водних джерел. У багатьох язичницьких культах вода слугувала символом істини та сили, а в християнстві позначала спасіння та очищення. Навіть у наш час воду наділяють особливою силою та вірять у її цілющі властивості. «Вода — джерело всього у Всесвіті» стверджував Гераклід . Цим висловом розпочала зустріч керівник клубу "Калинонька" Гнатенко Лідія Федорівна. Народна медицина стверджує, що перенесення “енергії життя” в живому організмі здійснюється за допомогою води. Здавна відомі замолювання, наспівування води, за допомогою яких можна вилікувати людину чи тварину.

У природі безпосередній передавач, носій біоінформації — хвильові процеси, де вода відіграє основну роль. Вода має “пам’ять”. Феномен структурної пам’яті води, яку експериментально вперше довів японський учений Масару Емото, полягає в тому, що вода “всмоктує” в себе, зберігає й обмінюється з навколишнім середовищем даними, які несе будь-яке фізичне поле, зокрема звук, слово, думка, емоції тощо. Давно відомо, що вода двічі на рік змінює свою полярність: перший раз у період зимового сонцевороту на Водохрещі, другий раз — у період літнього сонцестояння, на Купала.



Пізнавальний фільм про воду та її властивості переглянули студенти на заході



Живуть у нашому сьогоденні обряди, пов’язані із водою - ствержує викладач Вінницького будівельного коледжу Мала Юлія Валеріївна

Пащенко Надія декламує вірш про воду як оберіг



Єфремов Кирило доповів зібранню про забруднення водойм та екологічні проблеми водних ресурсів Вінниччини


Коментарі