Лабіринтами права і моралі


10 грудня - Міжнародний День прав людини. Працівники нашої філії спільно з бібліотекарями Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА провели правовий захід для студентів коледжу.

Головна мета свята — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані Конституцією і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати, але пам'ятати, що поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини.

10 грудня 1948 р. Генеральна Асамблея ООН прийняла розроблену Комісією ООН з прав людини Загальну декларацію прав людини. Саме цей день щорічно відзначається у всьому світі як Міжнародний день захисту прав людини.


"Україна дбає про дотримання прав своїх громадян. Положення Конституції України повною мірою відповідають Європейській конвенції про захист прав і основних свобод людини", - стверджують бібліотекар Лемешко Лариса Василівна та завідуюча бібліотекою Вінницького коледжу будівництва і архітектури Шлапак Наталя Сергіївна.



Коментарі