Раби ХХI сторіччя


11 листопада в приміщенні читального залу філії відбулась зустріч студентів Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА із старшим оперуповноваженим ВБЗПТЛ ГУНП майором поліції Клименко Людмилою Вікторівною, яка провела для першокурсників правовий урок "Раби ХХI сторіччя". У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш брутальних та масових порушень прав і свобод людини. Торгівля людьми –– третій по прибутковості після торгівлі зброєю та наркотиками вид злочинної діяльності.
За неофіційними даними в світі близько 4 млн. осіб щороку переправляються через кордони держав для використання в підневільній праці. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу.

Особливо загрозливих форм набула торгівля жінками та дітьми.
За інформацією Міжнародної організації з міграції, за останні роки близько 400 тисяч українців виїхали за кордон з метою працевлаштування, з яких понад 100 тисяч жінок потрапили в секс-індустрію країн-реципієнт.

В Україні створено правову базу для боротьби з торгівлею людьми: КК України в ст. 149 встановлює відповідальність за цей вид злочину, розроблено урядову програму щодо запобігання торгівлі жінками і дітьми. До речі, Україна стала третьою державою Європи, поряд з Бельгією і Німеччиною, які на законодавчому рівні визнали торгівлю людьми тяжким злочином.

Людмила Вікторівна також надала рекомендації молоді щодо запобігання складних ситуацій та правопорушень






Коментарі