Фотографи проти поетів. Творча дуель

Вперше у Вінниці! Фотографи проти поетів. Дім поета & Фотоклуб «Обрій». Рима проти Зображення. Дуель представників двох видів мистецтв: фотографії та поезії
21 липня в читальній залі бібліотеки поети і фотографи зійшлись у творчій дуелі. Вперше у Вінниці відбулась своєрідна дуель представників двох видів мистецтв - фотографії та поезії. Читання віршів проти фотографій. Мистецький захід "Фотографи проти поетів" пройшов у незвичному форматі та слугував затактом до фестивалю поезії «Підкова Пегаса-2016».
Склався насичений цікавий творчий вечір незвичних образів і нетривіальних прочитань. Саме на пошук і знаходження загальних знаменників і було націлено зустріч. Всі творчі люди різні, кожен бачить речі своєрідно, кожен по-своєму читає метафори, закладені в зображеннях та словах. Тим більш цінним було співпадіння емоцій, що виникало в процесі творчої битви.

Фотографи на чолі з головою фотоклубу «Обрій» Олегом Волощуком презентували виставку найрізноманітніших фото і запропонували творцям рим супроводити зображення, що найбільш сподобалось, віршами. Ірина Береза, як співорганізатор дійства, першою взяла слово і зачитала вірш присвячений фото, яке їй видалось особливо близьким – на світлині самотня собака і море. Автором фотографії виявився Вадим Козловський, який розповів за яких обставин та коли було знято кадр. І це був перший, але не останній випадок за вечір коли поет та фотограф вкладали схожий сенс у свою творчість.

Фотографи на чолі з головою фотоклубу «Обрій» Олегом Волощуком презентували виставку найрізноманітніших фото і запропонували творцям рим супроводити зображення, що найбільш сподобалось, віршами.

Ірина Береза, як співорганізатор дійства, першою взяла слово і зачитала вірш присвячений фото, яке їй видалось особливо близьким – на світлині самотня собака і море. Автором фотографії виявився Вадим Козловський, який розповів за яких обставин та коли було знято кадр. І це був перший, але не останній випадок за вечір коли поет та фотограф вкладали схожий сенс у свою творчість.

Андрій Стєбелев. Дуель рим проти зображень триває 

Леонід Борозенцев декламує поезію Бодлера



Вірші читались заготовлені та складені експромтом, вірші абсолютно різні за тематикою і тональністю, римовані та аритмічні


Чуттєві строки поезії Асачевої Олени



Складалось унікальне диво спів-творчості. Поети дарували віші фотографам, фотографи відповідали словами вдячності та щиро раділи найнезвичнішим прочитанням випадково зупинених миттєвостей

Поетеса із Тульчина Наталя Погребняк декламує власну поезію





Сміялись над влучними строфами від фотографа-поета Сергія Мороза.

Коментарі