Зоопланета. Безпритульні тварини


В бібліотеці триває місячник екології. На захід "Зоопланета. Безпритульні тварини" до закладу завітали студенти Вінницького коледжу Національного Університету харчових технологій ( ВК НУХТ). Також на зустріч з молоддю було запрошено голову наглядової ради Вінницького обласного благодійного фонду по захисту тварин "Планета" Шевченко Аллу Володимирівну та головного лікаря ветеринарного центру "На Нансена" Єрмішева Олега В'ячеславовича. Вирішення екологічних проблем стало одним із головних критеріїв визначення гуманності суспільства,- стверджує викладач ВК НУХТ Оксана Анатоліївна Борачук. Ставлення до тварин свідчить про моральне здоров'я нації.

Всі тварини в світі існують не окремо самі по собі, вони - частина природного ланцюжка. Ми, люди - сусіди і друзі усіх живих істот, і наш обов'язок допомогти захистити їх. Дослідження психологів свідчать про те, що тварини мають надзвичайну здатність зменшувати людський біль, особливо коли йдеться про дітей, травмованих війною. Британський письменник Лобсанг Рампа казав: "Тварини - прекрасні створіння, і не буває поганої чи злої тварини, поки її не зробить таким жорстоке з ним поводження людини". 

Проблема бездомних тварин стосується всіх вінничан. Її вирішенням займається Алла Володимирівна Шевченко, яка очолює притулок для безпритульних тварин "Планета", який було створено у 2007 році. Зараз він функціонує як стерилізаційний центр. Притулок - це лише тимчасова домівка для тварин. Ситуація, у якій зараз знаходиться притулок досить критична: тут зовсім мало вольєрів і надто велика кількість собак для такої території. Притулку завжди потрібна їжа для собак, медичні засоби, будматеріали, старі меблі.

Олег В'ячеславович Єрмішев щодня лікує та рятує тварин, знається на проблемах безпритульних тварин, проводить іх стерилізацію. Лікар застерігає про відповідальність людини перед тваринами, його вражає байдужість та жорстокість окремих людей у ставленні до тварин. Спілкування з Олегом В'ячеславовичем, розповідь про безпритульних тварин, цікаві випадки з практики лікаря-ветеринара вразили молодь та змусили замислитись про особисту відповідальність перед зоосвітом.

Людмила Дмитрівна - викладач ВК НУХТ залюбки поділилася зі студентством враженнями від прочитаних художніх творів про тварин та запропонувала насолодитися літературою про наших улюбленців.







Олег В'ячеславович Єрмішев щодня лікує та рятує тварин, знається на проблемах безпритульних тварин, проводить іх стерилізацію.



Людмила Дмитрівна - викладач ВК НУХТ залюбки поділилася зі студентством враженнями від прочитаних художніх творів про тварин та запропонувала насолодитися літературою про наших улюбленців

Оповідання "Уродливый кот" емоційно вразило присутніх





Коментарі