Доторкнімось до прекрасного. Скарби музейні


Мистецькі вихідні тривають. 2012 рік оголошено в Україні Роком музеїв. Отож, і ми не залишились осторонь цієї події. Сьогодні за допомогою наших читачів було організовано виставку-показ українського народного одягу, як сучасного, так і початку минулого століття.
Експонати початку 1900-х років були виготовлені в селах Завадівка та Метанівка Тепликського району. Вони на протязі більш ніж ста років слугували оберегами селянських родин. Народний одяг мали змогу приміряти усі бажаючи і, хоча б на мить, перенестись у ті далекі часи.
Традиційну книжково-ілюстративну експозицію, присвячену народно-етнографічним музеям та народним майстрам підготували наші працівники. Для любителів хенд-мейду на заході традиційно було організовано майстер-класи та виставки творчих робіт.

Наталія Косич, наша улюблена читачка і постійна учасниця мистецьких вихідних, запрошує усіх бажаючих доторкнутися до прекрасного

Одяг шили та вишивали "на віки". Такі речі переходять у спадок з покоління у покоління як родинні обереги

Примірити на себе одяг могли усі бажаючі. На світлині красуні - Настуня та Олена Косичі і Віка Самойленко (зліва направо)

Зіна Гончарова демонструє своє хоббі

Віка Сомойленко із своїми виробами

Ірина Геннадіївна Манькова зі своїми прихильниками майструє рамки для фотографій

Сашко Кавун з власноруч зробленою рамкою

Зіночка Гончарова вчиться у 8 класі ЗОШ № 8. Серед її захоплень - м'яка іграшка та паперопластика. Вона демонструє дерево щастя

Віка Самойленко



На світлині - наша колега з Дніпропетровської області. Вона проходила повз бібліотеку і... зупинилась у захопленні


Вироби з полімерної глини Оксани Дячук

Ці іграшки (робота Діани Шелестовської) пошиті з льону, а наповнені сушеною лавандою

Вироби Діани Шелестовської

Наталія та Настуня Косичі з подарунками

Коментарі