Купальські вогні


Сьогодні на мистецькому майданчику перед бібліотекою відбулось свято Івана Купала. У заході, як завжди, прийняли участь наші давні друзі, шанувальники, прихильники і, просто, читачі. Хочеться сказати хоча б декілька слів про них.
Родина Косичів — Наталія (мама Олени та Ярослави), сестри Олена і Ярослава, Настуня (дочка Олени) є читачами бібліотеки. Сестри Олена та Ярослава грають на бандурі. Вони закінчили Вінницьке училище культури та мистецтв ім. М. Д. Леонтовича. Так склалося, що Олена, працює перукарем, хоча продовжує грати та співати. Ярослава ж навчається в Одеській консерваторії. Родина Косичів приймає активну участь майже в усіх наших заходах.

От і сьогодні, на святі Івана Купала Олена плела усім бажаючим неповторні віночки із кіс. Настуня, найменша в цій творчій родині, теж грає на бандурі та співає. Наталія — генератор ідей, організатор та виконавець творчих номерів. Вона сама шиє концертні костюми.

В заходах приймає постійну участь Діана Шелестовська, випускниця вінницького будівельного технікуму, дизайнер за покликанням, мама маленького Марка. Окрім Діани, нашими читачами є її мама, чоловік і брат.

Оксана Дячук за фахом лікар. На заходах Олена представляє свої малюнки та вироби з полімерної глини, проводить майстер-класи. Ще одна наша читачка — Ірина Геннадіївна Манькова — проводить на кожному заході майстер-класи з паперопластики.

Головний бібліотекар Лідія Федорівна Гнатенко наготувала для гостей свята вареників з вишнями, а ПП Олег Чубенко (наш сусід) пригостив усіх печивом. Спонсори проекту «Мистецьких вихідних» — ТРЦ «Мегамолл», кондитерська фабрика «Житомирські ласощі», оператор мобільного зв’язку МТС — надають призи до кожного заходу.

Свято вдалося. Дощ не налякав. Були цікаві гості (Баба Яга на мітлі), майстер-класи, плетіння кіс, пригощання варениками з вишнями та печивом, хоровод навколо Марени, гра на бандурі та пісні, веселий настрій та подарунки.

Справжнє свято не обійдеться без пригощання. На цей раз - вареники з вишнями та печиво


Свято розпочалось з конкурсу читців (читали українські байки)

Грає та співає Ярослава Косич

На святі були зустрічі з цікавими людьми, наприклад, з Бабою Ягою

Баба Яга теж займалась фандрейзингом - вона вимагала викуп у перехожих

На перший раз відкупилися печивом

Затим водили хоровод

Віночки з кіс плете Олена Косич




Співає ірина Якимчук 

Прийшла пора їсти вареники

Майстер-клас по виготовленню прикрас з полімерної глини проводить Оксана Дячук (праворуч)




Ірина Геннадіївна Манькова

Богданчик Дерев'янко тримає свій виріб та приз за нього

Настуня Косич з поробкою та призом

Діана Шелестовська зі своїми виробами

Без призів не залишився ніхто

Наша Марена

Коментарі