«Я візьму той рушник, простелю наче долю…»

 8 травня в бібліотеці відбувся народознавчий захід «Я візьму той рушник, простелю наче долю…» присвячений українській народній вишивці. У заході прийняли участь члени народознавчого клубу «Калинонька», учасники бібліотечного проекту «Музичні посиденьки», учні 9-Б класу вінницького ліцею № 8, користувачі книгозбірні.

Вишивка є важливою частиною нашої культури та традицій, та вирізняється серед інших видів ремесла своєю унікальністю, автентичністю та неповторністю. З давніх-давен вишивки мали сакральний зміст, а орнаменти, що наносились, символізували захист від біди, любов, сім’ю, родючість землі та єднання з природою. Сьогодні вишиванка стала символом патріотичності та національної ідентичності, Учасники та гості заходу дізнались коли саме зародилася українська народна вишивка, ознайомилися з історією, символікою та особливостями вишивального мистецтва, проглянули старовинні зразки вишивок різних регіонів України та Поділля. Захід прикрасили особливі старовинні вишиванки - родинні обереги учасників народознавчої зустрічі.
Українські пісні про вишиванку та рушник виконали учасники гурту «Музичні посиденьки», а учні 7-го класу вінницького ліцею № 22 майстерно виконали танець з рушником.














Коментарі