Світ Кота

У відділі обслуговування дітей сьогодні відбувся бібліотечний мікс "Світ Кота". Юні користувачі філії із задоволенням прийняли участь у веселій котовікторині, дізнались цікавинки про улюблених пухнастиків, переглянули книжкову виставку "Мяу День", малювали та виготовляли котиків з паперу. У перший день весни відзначається Міжнародний день котів – найпопулярніших домашніх тварин у всьому світі. Зараз у світі живе 600 мільйонів домашніх котів. Найбільше їх у США, Англії, Франції та Німеччині. В Австралії на кожні 10 чоловік припадає 9 котів.


В Україні кіт завжди був повноправним господарем-мисливцем у хліві, помічником селянина. Для нього завжди знаходився і теплий куток у хаті, і кухоль молока. Із усіх свійських тварин лише кіт має найбільшу свободу дій. Іде і приходить куди і коли захоче, живе за власним розрахунком. Пухнасті улюбленці насправді дуже особливі тварини. Вважають, що кішки лікують від хвороб, допомагають позбутися поганого самопочуття.

Котикам присвячені чудові казки, вірші та колисанки: „Котик і півник”, „Пан Коцький”, „Кіт у чоботях” – ось лише деякі з улюблених казок відомих нам з раннього дитинства. Милі пухнастики створюють неповторний затишок у нашій оселі. Бережіть їх!








Коментарі