Духовні скарби України

28 липня  в Україні відзначають День Державності, День хрещення Русі-України та День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира.

День хрещення Русі-України відзначається у День пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, який ініціював хрещення Русі у 988 році та сприяв утворенню Київської митрополії під патронатом патріарха Константинопольського. Спадком Русі є герб (тризуб), грошова одиниця, а головне - Київ як політичний і культурний центр України.


Християнство мало всебічний вплив на культурне життя наших предків: на освіту й літературу, на живопис і архітектуру, на державні закони й політику тощо. Християнство визначило основу середньовічної культури нашої країни і тим поєднало слов'янський культурний світ і Київську Русь з культурними колами християнських народів Сходу і Заходу.




Хрещення Київської Русі дало можливість нашій державі увійти в коло країн християнської цивілізації, які становили тоді ще не розділений європейський світ, стати складовою його інтелектуального і духовного надбання, рівноправним та визнаним суб’єктом міжнародних відносин.










Коментарі