Фантасти - провидці майбутнього


Фантастика - один із найпоширеніших жанрів сучасної літератури, що постійно користується популярністю у користувачів різного віку. Фантастична література досить багатогранна: космічна, наукова, або написана у формі роману жахів.

Фантастика не тільки цікава, але й корисна. Читання літератури фантастичного жанру формують образне мислення, розширюють кругозір. 



У другії половині XIX століття зароджується наукова фантастика, яка зображає реальний світ, якимось чином змінений наукою. Її засновниками є ЖульВерн («П'ять тижнів на повітряній кулі», «Подорож до центру Землі», «Із Землі на Місяць», «Двадцять тисяч льє під водою», «Таємничий острів», «Робур-Завойовник») і Герберт Веллс («Машина часу», «Війна світів», «Невидимець»).



Твори наукової фантастики нерідко пророкують і спрямовують науково-технічний прогрес, надихаючи науковців та винахідників. Твори класиків фантастики завжди мали певну пророчість — Жуль Верн передбачив посадку на Місяць і появу субмарин, Герберт Веллс — польоти, Олексій Толстой — лазер, а Станіслав Лем — електронні книжки.





Для любителів всього незвичайного і незвіданого сучасна фантастика - дивовижна й захоплююча. Таємничість, страх, містика, пригоди й навіть загадкові дива - усе це притаманне сучасній фантастиці. 


У Китаї наукова фантастика довго була під забороною. Але вже в ХХІ столітті влада почала вкладати мільярди доларів у її розвиток. Усе для того, аби надихати китайців на власні винаходи, а не тільки на копіювання іноземних технологій. Китайські письменники-фантасти набувають світової популярністі. Яскравий приклад — роман «Проблема трьох тіл» Лю Цисіня про контакти людства з позаземними цивілізаціями. Серед його шанувальників Марк Цукерберг





Поза всяким сумнівом, читання фантастичної літератури допомагає розвиватися, ставати креативними і харизматичними. І навіть долати труднощі, справлятися зі стресами повсякденного життя.


Читайте найцікавіші книги фантастів! Насолоджуйтесь захоплюючими сюжетами






Коментарі