Постать велетня


Тарас Шевченко, як геніальний поет і художник-реаліст, заслужено вважається одним з найвидатніших діячів світової культури. 6 березня о 12.00 в читальній залі бібліотеки відбувся масовий захід, приурочений 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря, поета, художника, духовного символу України Тараса Григоровича Шевченка.

Біографія Шевченка - це культурний простір України. Його творчість всотана в генетичну канву патріотичного духу народу. Геніальний поет, полум’яний патріот і мислитель-гуманіст, Шевченко одночасно є одним з найвидатніших майстрів українського живопису і графіки, засновником народності та критичного реалізму в українському образотворчому мистецтві.

На свято були запрошені студенти та викладачі ВКБіА КНУБАБ, автор збірки "Ще не забутий "Заповіт " Олександр Возик, користувачі філії. До уваги відвідувачів та гостей свята були представлені книжкові виставки: "Постать велетня " , "Грані великого таланту ", "На вічнім шляху до Шевченка "; літературні читання та декламації, перегляд фільму "Наш Шевченко ". 


Учасники літературного свята - студенти Вінницького будівельного коледжу

Викладач ВКБіА КНУБА Інна Олександрівна Комаровська декламує улюблені рядки з "Кобзаря"


Нині постать Шевченка на часі, - вважає біліотекар Лемешко Лариса Василівна та декламує улюблені поезії великого Кобзаря

Виступає Возик Олександр Миколайович, автор збірки "Ще не забутий "Заповіт"




Коментарі