Майстер-клас: техніка сухого валяння

30 березня в бібліотеці відбувся майстер-клас з фелтінгу для дітей, які приїхали  з різних регіонів України та тимчасово оселилися в нащому місті. В рамках співпраці з бібліотекою  Громадська організація "Френдзона" на чолі з Елеонорою Руденко підготували для дітей вимушених переселенців цікавий творчий майстер-клас в техниці валяння з вовни. Чудова майстриня-волонтер  Яна Архіпова запропонувала юним відвідувачам заходу створити власноруч святковий сувенір до Великодня. Діти створювали  яйце в техниці сухого валяння, та отримали задоволення від виготовлених власноруч сувенірів. Дякуємо ГО "Френдзона" за співпрацю.



Фелтинг – дуже захоплюючий творчий процес. З валяної вовни можна створювати все що завгодно: модні прикраси, затишні предмети одягу та інтер’єру, чарівні іграшки, а також дивовижні візерунки на шовку, бавовні, шифоні і інших тканинах. Для того, щоб освоїти цей вид рукоділля, не потрібно спеціальної підготовки: тільки різнобарвна шерсть, кілька інструментів і трохи терпіння.




Пальцями шматочку вовни надають потрібну форму, а потім багато разів протикають спеціальною голкою. В результаті шерстинки щільно зчіплюються один з одним, утворюючи однорідний матеріал.












Коментарі