Дива за Великою Китайською Стіною 📗📖


2019 рік - рік Китаю в Україні. На абонементі філії для користувачів була презентована книжкова виставка про далеку і дивовижну країну Китай. Китай разом з Індією та Єгиптом є однією з найдавніших держав. Розташувавшись у Східній Азії країна зробила величезний внесок у розвиток світового мистецтва, науки та культури. Саме в Китаї вперше з’явилися папір, компас, шовк, друк, фарфор, парашут, механічний годинник і це далеко не все. Природний газ, як паливо, уперше почали використовувати саме китайці. Вирощувати й заварювати чай, першими придумали саме китайці. Чай з’явився в Китаї в 3 столітті до нашої ери і згодом цей напій набув поширення у всьому світі.


Територія Китаю розташовується в 5 часових поясах, але всі живуть за одним часом, через так звану економічну необхідність. У Китаї нарахували приблизно 100 видів тварин, які не трапляються більше ніде. Найвідоміші з них — це Ірбіс і Панда.


Велика Китайська стіна - найбільша пам’ятка архітектури, має довжину — 8 851 км.


Каліграфія в Китаї займає провідне місце з усіх видів мистецтв, що не дивно, адже всього налічується понад 87 000 ієрогліфів.


Китай є потужною спортивною державою, щороку уряд витрачає на спорт понад 500 мільйонів доларів, а переможцям на олімпіаді дарує кілограм чистого золота і значну суму грошей 

Коментарі