Федір Панчук:"Творчість осяяна теплом..."

17 квітня в читальній залі філії відбувся творчий вечір Заслуженого діяча мистецтв України Федора Васильовича Панчука "Творчість осяяна теплом...".
 Федір Панчук  - відомий художник, знаний як в Україні, так і за її межами. Майстер працює в жанрі сучасного народного живопису, експерементуючи з кольором.   Він винайшов оригінальну техніку фактури, що дістала продовження у розвитку української національної образотворчості. Твори  Федора Васильовича "Вовки", "Заготівля дров", "Проводи" закуплені Київським Національним художнім музеєм. Є чимало його картин в галереях і приватних  колекціях Ватикану, США,Туреччини, Німеччини, Ізраїлю. Мистецтвознавець і дослідник народного і образотворчого мистецтва Вінниччини, Федір Панчук був головою Вінницького осередку Національної  спілки  майстрів народного мистецтва України з 1991 до 2008 року, працював директором літературно-меморіального  музею Михайла Коцюбинського .
На  зустрічі з шанувальниками свого таланту, майстрами народної творчості, студентами ВКБіА КНУБА, учнями Хижинецького ліцею, користувачами філії Федір Васильович Панчук презентував свою книгу "Народні обереги", присвячену народним майстрам рідного краю..







Матеріали для видання книги "Народні обереги" Федір Панчук збирав  та опрацьовував майже  тридцять років
Наталя Генадіївна Щепілова - керівник Подільського народного Університету Культури та роботи її колективу , також відзначені  в книзі "Народні обереги"

На заході панувала доброзичлива й тепла атмосфера


Також Федір Васильович представив на розсуд зібрання свої  літературні оповідання та здивував присутніх письменницьким талантом





Письменниця Галина Іванівна Рибачук-Прач зворушена оповіданнями майстра,  та впевнена. що Федір Васильович заявив про себе як цікавий письменник

Ірина Двіняннікова - щира поціновувачка творів художника

Комаровська Інна Олександрівна - шанувальниця талановитого майстра
привітала Федора Васильовича з презентацією  його книги

Поетеса Ольга Вітковська побажала Федору Васильовичу  натхнення і творчих успіхів


Юні шанувальники творчості Федора Панчука - студенти Вінницького коледжу будівництва і архітектури КНУБА









Коментарі